Carta de benvinguda

Casals i ateneus. Esperançadora xarxa d’espais que al llarg dels anys han replicat arreu del territori i que a peu de carrer dibuixen els Països Catalans. Projectes col·lectius sorgits d’aquelles i aquells que mai ens hem conformat a ser espectadors dels dies que ens ha tocat viure en aquesta riba del Mediterrani i que hem decidit passar a ser protagonistes per transformar les nostres realitats properes i quotidianes. Des dels barris i municipis: des de la base. Des de l’espai més idoni per a construir alternatives i transformacions, i on dipositem tota esperança d’un futur millor per a totes i tots.

Un nou maig s’acosta i, per setena vegada, això és sinònim de que està a punt de tenir lloc una nova Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans. Després de passar per Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Benimaclet, Reus, Berga i Felanitx, aquest any Manlleu agafa el relleu i la Trobada farà parada a la nostra població els propers 12, 13 i 14 de maig del 2017.

Com és costum, l’eix central de la Trobada el formaran l’Assemblea Plenària i les Taules de Formació i Debat on compartirem les experiències i dinàmiques dels diferents Casals i Ateneus i on treballarem projectes i propostes per articular i tirar endavant la Xarxa.

Com veureu, també hem organitzat un conjunt d’actes que tindran lloc durant tot el cap de setmana amb l’humil objectiu de que els gaudiu tant com nosaltres preparantlos i que aprofiteu la vostra visita a Manlleu.

Els propers dies rebreu documents amb els continguts de l’Assemblea plenària i de les Taules de formació i de debat. Aquest primer document, però, pretén ser una guia d’instruccions bàsiques del funcionament de la 7a Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans amb la qual intentarem ser el màxim d’aclaridores possible de com funcionarà l’organització de la Trobada i alhora engrescar-vos a que us hi apunteu i vingueu a passar aquest cap de setmana entre nosaltres.

Aquest 2017 el Casal Popular Boira Baixa celebrem els 15 anys del nostre col·lectiu i per a nosaltres és un autèntic privilegi poder ser amfitrions de la Trobada. Conscients del repte que suposa i que la utilitat de la mateixa depèn de la participació del màxim nombre possible de Casals i Ateneus, us animem a difondre-la i a promoure que el vostre col·lectiu hi participi. Moltes gràcies i visca la terra!